De ce viața mea nu e ca o țeapă


Acum sunt fericit cu sarea în bucate. Că mă pot ridica dimineața din pat, deschid ochii și văd soarele. Că am ceva în frigider și nu e mucegaiul, ci mâncare făcută cu dragoste. Că pot tolăni pentru cât timp vreau pe canapea, citind ceva. Că am un acoperiș deasupra capului. Că e pace în țară. Că există o unitate culturală în România. Că există o unitate lingvistică și vorbim cu toții aceeași limbă. Că nu mai îmi este teamă de gura nimănui și fac numai în ce cred. Că am libertate religioasă. Că am reușit să găsesc plăcere în hărnicie. Că-s în deplinătatea facultăților mintale.
Că am crezut dintotdeauna în înțelepciune și pricepere înainte să mă apuc de ceva. Că n-am gena lăcomiei. Că nu-mi găsesc plăcere în a avea mai mult decât trebuie și pot dormi liniștit datorită acestui lucru. Că nu dorm singur. Că dorm acoperit. Că am pijamale curate. Că nu trebuie să curețe nimeni după mine. Că n-am rate la bancă.
Că pot înțelege muzica simfonică precum o poveste și cred că nu a fost făcută să încurce lumea. Că pot auzi instrumentele separat (armonia) într-o piesă muzicală. Că n-am avut niciun accident major. Că nu-s rupt de istorie. Că am fost beat la viața mea. Că sexul nu e o corvoadă. Că tind să văd lucrurile simplu. Că nu-s superstițios. Că-s un supraviețuitor. Că am crezut în dragoste în fiecare relație altminteri nu le începeam. Că multe lucruri frumoase mi se întâmplă la vremea lor.
Că nu mi-a murit curiozitatea odată cu copilăria. Că îmi place să mă joc. Că sunt liber. Că am plecat capul pentru binele meu. Că am făcut pace cu trecutul. Că viața mea e sincronizată și nu plâng peste lucruri moarte de ani de zile. Că viața are sens.
Că pot înțelege literatura. Că am trecut de „cele 10.000 de ore” de creative writing fără să mă plictisesc. Că învăț repede. Că știu face de mâncare. Că știu că vacile nu-s mov ca Milka din reclamă. Că am fost în fiecare vară la țară. Că am un clasament al lucrurilor importante în viață. Că am empatie.
Că lucrurile încep să se schimbe în țară. Că uit de oamenii răi. Că n-am dependențe. Că mă pot uita la filme gratis. Că în normalitatea asta, o ieșire în parc e un eveniment special. Că sunt în putere. Că nu îmi irosesc tinerețea și potențialul. Că înțeleg glumele. Că mă știu căi. Că sunt ardelean. Că sunt calm. Că sunt educat. Că am o diplomă de facultate. Că am făcut toate școlile pe banii statului. Că n-am cheltuit un leu pe educație.
Că nu încredințez secrete. Că nu duc cu mine secretul nimănui fiindcă nu am acceptat să mi se încredințeze unul. Că încă mai visez noaptea. Că nu pic din pat. Că nu vorbesc în somn. Că nu umblu în somn.  Că pot repara lucrurile stricate din casă. Că am o utilitate. Că nu m-a prins niciun curent, de la Rebelde, la Twilight. Că nu mă închin nimănui. Că nu-s fanul nimănui, doar simpatizant.
Că îmi amintesc tot trecutul meu și știu de unde vin. Că am o identitate. Că știu de ce sunt în stare și de ce nu sunt în stare. Că adevărul e mai presus decât autoritatea. Că nu mai am visul obositor de a cuceri lumea. Că m-am născut cu simțul Frumosului. Că n-am fost crescut rasist. Că omul poate înțelege fenomenele naturii. Că pot mânca orice îmi doresc, că nu-s la regim medical. Că am tihnă.
Că sunt iubit. Că sunt ca voi. Că sunt aici.

Comentarii