10 filme pe care le recomand

Aceasta este o listă de 10 filme pe care le-am văzut recent și mi-au plăcut:


În „The Witch” cel mai mult mi-a plăcut că s-a păstrat ciudățenia folclorului englezesc (exportat în America). M-am simțit foarte straniu uitându-mă la filmul acesta și am fost fascinat în același timp. Recomand.

Odată cu apariția serialului „Gomorrah”, am fost interesat să văd și filmul care l-a inspirat. Am observat că românii au multe în comun cu italienii, la mentalitate.

Filmul „Zero Theorem” cu Christoph Waltz pune problema universului care vine din nimic, protagonistul trăiește într-o societate a viitorului și încearcă să rezolve ecuația prin care 0% = 100%, adică nimicul e totul și viceversa.

Acest film este o capodoperă. „High Rise” descrie structura societății și semnele prăbușirii ei.

În „The Lobster”, există o singură regulă: trebuie să îți găsești un partener în timp-record sau ești transformat într-un animal la alegere. Sau fugi și faci parte din Rezistență, cei care sunt împotriva relațiilor. E o alegere între două rele.

Ecranizarea lui Faust al lui Goethe este reușită, se ține foarte aproape de carte, cu excepția finalului, care e doar o alegorie a morții și nu cuprinde nici prologul din cer.

Filmele lui Terrence Malick suprind întotdeauna prin starea de meditație pe care o creează. Aici este vorba de un scenarist, Rick (C. Bale), care are parte de succes, i se înzecește salariul, își schimbă casa etc. Dar în afara petrecerilor dezmățate, totul e deșertăciune și numai înțelepciunea tatălui său este cea care îi poate da sens vieții, sfaturi de care el fuge din femeie în femeie.

Vă amintiți de versurile „Do not go gentle into that good night/ Rage, rage against the dying of the light” din filmul Interstellar? Au fost scrise de Dylan Thomas. În acest film este vorba despre viața boemă a poetului: „Set fire to the stars” cu Elijah Wood.

În „Youth Without Youth” e vorba de Mircea Eliade (!!!) și cum își imaginează Francis F. Coppola că ar fi reușit să scrie atâta despre istoria religiilor. Considerând că o viață de om nu îți ajunge să studiezi toate religiile lumii, Coppola explică succesul lui Eliade prin faptul că ar fi trăit două vieți. S-au făcut filmări și în România.

„The Master” spune povestea prieteniei dintre un guru modern și un laic.