Crezul meu masculin


Sunt bărbat

Fiindcă mi-e firesc să fiu bărbat. Fiindcă îmi măsor puterile concurând cu ceilalți. Fiindcă aceasta este moștenirea mea. Fiindcă întotdeauna competiția duce la lucruri tot mai bune. Fiindcă urăsc să mă complac. Fiindcă nimic nu e veșnic. Fiindcă știu că viața e plină de suferință și totuși o accept, nu visez că va deveni un parc de distracții. Fiindcă nimeni n-a trăit fără să cunoască durerea.
Fiindcă masculinitatea nu e nici toxică, nici păcat originar. Fiindcă a poseda un apendice din naștere nu te face învingător. Fiindcă există o ierarhie a succesului și nu caut scuze în competiție. Fiindcă smiorcăielile n-au câștigat niciodată respect. Fiindcă respectul primit e unitatea de măsură a puterii. Fiindcă e un sentiment plăcut să mă știu pe picioarele mele. Fiindcă sunt o ființă verticală. Fiindcă știu că în lume nu mă voi simți niciodată acasă. Fiindcă Lumea Asta e numele unui dragon cu care mă lupt de dimineață până seara cu mâinile goale.
Fiindcă cei ca mine sunt buni în construirea de civilizații. Fiindcă îmi place să clădesc viitorul. Fiindcă ingrații sunt niște lași. Fiindcă lucrez cu ce am. Fiindcă nu există o alternativă realistă. Fiindcă sunt și eu o victimă, dar refuz să mă comport în consecință pentru ca oamenii din jurul meu să se poată baza pe mine. Fiindcă să te aduni e întotdeauna un lucru bun și necesar. Fiindcă să faci ceea ce trebuie este mereu dificil. Fiindcă asta e o provocare numai pentru cei mai buni. Fiindcă vreau să fiu cel mai bun.
Fiindcă știu pierde. Fiindcă nu-s un laș. Fiindcă nu cred că totul mi se cuvine. Fiindcă-s un supraviețuitor. Fiindcă masculinitatea e singura cale pe care o știu care duce la plinătatea trăirii. Și îmi asum responsabilitatea de a găsi acea plenitudine.
Asta înseamnă pentru mine adevărata bărbăție. 

Specificând sursa, este permisă copierea materialului fără să fiu anunțat.

Comentarii