Devii psihopat?De la Hannibal Lecter la Charlie Manson, toți psihopații au o inteligență aparte și văd viața ca pe o inițiere, nu o plăcere de a fi în prezent, înconjurat de lucruri dragi. În psihicul colectiv uman se află un mit, mitul eroului.
Toate filmele și poveștile spun același lucru: un personaj oarecare aude chemarea la o misiune. În aventura sa, ajunge la o confruntare cu un monstru, după care revine în patria sa schimbat, inițiat. Pentru un psihopat, toată lumea din jurul său, colegii de serviciu, vecinii, toți sunt monstrul. Cei mai mulți dintre psihopați nu au cazier deoarece nu sunt ucigași activi. Dar pot fi colegii voștri.
Azi, trebuie să gândești ca un psihopat să fii un om de succes. Societatea de azi vrea să ne învețe că un crez scris în urmă cu sute de ani, crezul sataniștilor (vezi aici), este cheia succesului. Să minți, să furi și să manipulezi oamenii să se distrugă unul pe celălalt. Cum se întâmplă ca de la o persoană iubitoare, cu drag de viață, să se ajungă la un psihopat, dacă predispoziția nu e genetică? Ce vrea să ne toarne în urechi societatea? Cu ce ademenește? Iată câteva dintre principiile unui psihopat:
 1. Iubește-te pe tine însuți. Nimic din ce fac ceilalți nu e deajuns. Doar tu ești suficient.
 2. Tu ești cum ești și nu te schimbi. Nu căuta să fii mai bun în a dărui, caută să faci totul perfect în ceea ce deja știi.
 3. Istoria începe cu tine. Dezrădăcinează-te de trecut. N-ai fost adus pe lumea asta cu dragoste, a fost un accident și ai reușit să supraviețuiești numai datorită eforturilor tale. Tot ce ai dobândit a fost datorită ție, n-a existat nicicând și nicăieri o mână ajutătoare. Te-ai ajutat pe tine. N-a existat noroc. Și dacă istoria începe cu tine, nimic din ce au gândit și simțit alții înaintea ta nu mai contează. Tu ești înțelept prin tine însuți și poți trăi fără rădăcini. Ești al nimănuia și trăiești pe cont propriu. N-ai origini la care să te întorci. Nimeni nu e destoinic să te ajute.
 4. Tu ești Dumnezeu în sensul biblic. Hotărăști cine merită să trăiască și cine nu. Oare nu de asta te-ai născut, să judeci lumea, viii și morții? Oare nu simți tu chemarea de a remodela societatea după chipul și asemănarea ta, că-n rest nimic nu e bun?
 5. Imaginea contează. Nimic altceva. Chiar și când ierți, iartă, dar nu uita, iartă ca să arăți că ești milos.
 6. Răzbună-te. Ține ura în tine săptămâni, luni, ani. Plănuiește. Analizează-i pe toți cei din jur, ca nu cumva unul să fie mai presus de tine. Pedepsește-i pe cei de sub tine. Ia-te la duel cu oamenii inteligenți, să îi calci în picioare. Tu să fii deasupra întotdeauna.
 7. Scopul scuză mijloacele. Calcă peste cadavre fără remușcări. Să știi că remușcările nu sunt pentru oamenii puternici. Urcă în carieră în acest fel.
 8. Fii eficient. Fără limite. Stahanov. Adu-ți munca acasă, că totul trebuie să fie perfect (latinescul perfect = terminat).
 9. Analizează, analizează, analizează. Pe toți. Găsește-le vină. Vezi care sunt slăbiciunile lor. Analizează tot. Nu empatiza. Dacă empatizezi, simți tristețea familiei decedatului, dacă analizezi, măsori cât de mult au ținut la el după numărul de lacrimi vărsate. N-ai vrea să știi dacă i-au fost drag sau e doar un spectacol?
 10. Totul este bun de pradă. Inclusiv cei dragi ție. Dacă nu îți aduce folos material ceva, renunță la acel lucru.
 11. Întotdeauna ai o poveste de spus prin faptele tale. Cum te îmbraci, cum mănânci, ce arăți. Undeva, cineva care vede tot ce arăți, merită respectul tău. Acela care te adoră, aceluia merită să i te revelezi.
 12. Nu trece nimic cu vederea. Orice sfidare trebuie pedepsită.
 13. Clădește-te. Învață ca să fii mai mare, nu învăța ca să îți fie ceva folositor. Învață, învață, învață!
 14. Asumă-ți riscuri, oricât te costă. Sacrifică-i pe toți.
 15. Să minți de distracție. Cine e destul de inteligent să te prindă?
 16. Nu te șoca la vederea imaginilor cu violență. Așa e viața.
 17. Caută senzații tari. Viața nu merită trăită fără să trăiești fiecare senzație pe rând. Nu rata niciuna. Fă colecție de senzații și de dovezi ale lor.
 18. Lumea e scena ta. Amuză-i. Toți te privesc numai pe tine. Fă ceva extraordinar. Nu renunța până nu faci asta apoi ia-o de la capăt.
 19. Toți sunt răi, dar nu o arată. Toți se abțin să îi ucidă pe ceilalți, la fel ca tine. Doar că tu ai putea să scapi, tu ești Alesul.

Mă rog ca niciunul dintre pritenii mei să nu se fi regăsit în trei dintre punctele de mai sus. Inspirat după lucrările lui Kevin Dutton.

Comentarii