Lucruri pe care un „băiat deștept” le poate avea în 2016

Structura capitalismului
(click pe imagine)
Puține sunt lucrurile care nu pot fi cumpărate sau aflate în posesia cuiva, în secolul XXI. Poate credeți că sunteți în siguranță, însă împotriva banilor nu există nicio formă de apărare. Poate numai când Titanicul se scufundă, banii își pierd valoarea și amenințarea.
 • Poți deține viața de apoi. În Biblie scrie că Iisus i-a dat lui Petru Cheile Împărăției, ca tot ceea ce leagă în cer, să fie legat pe pământ, iar ce leagă pe pământ, să fie legat în cer. Preoții spun că Sfântul Petru le-a lăsat lor cheile în păstrare și că asta s-ar referi la viața de apoi, nu la dezlegarea de anumite boli și legarea cu blesteme. În 2016, nimeni nu își poate face un cimitir fără aprobarea lor sau trebuie să le plătească „taxă de protecție”, cum e cazul procesului dintre omul de afaceri Nicu Dinu și BOR. Fără acea taxă, preoții refuză să oficieze slujbe acolo, iar oamenii nu își îngroapă morții fără preot, de teamă că vor stinge luminița de la capătul tunelului, iar sufletul celui drag se rătăcește. Mântuirea e cum vrea popa, că popa are pile la Dumnezeu. Vezi material aici.
 • Poți deține o zi din săptămână. BOR joacă cu FRF. Dacă nu e slujbă, e meci.
 • Poți deține drepturi de autor asupra genomului. Pare incredibil, dar e adevărat: în SUA nu mai poți cultiva plante dacă nu sunt modificate genetic, dacă le folosești pe cele naturale, ești dat în judecată de companiile care modifică genetic plantele. Nu câștigă, dar procesul te stoarce de bani și timp, plus că pe perioada procesului nu ai voie să mai cultivi, până la sentință. Câștigi și cu asta rămâi. Iar dacă le cultivi pe cele modificate genetic, plătești drepturi de autor. Imaginați-vă ce se va întâmpla când se va trece la oameni, că nu vei mai avea voie să ai copii dacă nu sunt modificați genetic. Vezi material aici.
 • O țară întreagă la preț de teren agricol. Pe degeaba s-au luptat strămoșii noștri pentru această țară, străinii o pot cumpăra la preț de teren agricol. S-ar putea ca mâine să își facă acolo Guvern, având în vedere că suprafața vândută e cât patru județe. Sunt state mai mici de atât. Vezi link aici.
 • O persoană. Nu, nu ca-n iubire, „sunt al tău, ești a mea”. Ci sclavie în adevăratul sens al cuvântului. Vezi material aici.
 • Clima unei planete. Conform unor studii plătite de frații Koch, dioxidul de cardon pe care îl produc fabricile nu are niciun efect asupra climei globale. Și oamenii de știință pot fi lacomi, să îi susțină. Când să se facă o schimbare în sensul acesta, numele lor apare cumva acolo, să nu se facă acea schimbare. Au și nume predestinat, ca bacilul Koch, care provoacă probleme de respirație prin instalarea bolii numite TBC. În anul 2000, când s-a întâmplat un dezastru ecologic, s-a spart bazinul de cianură de pe Someș, România a plătit daune Ungariei, că Someșul trece și pe teritoriul ei. Frații Koch nu plătesc nimic nimănui că schimbă clima unei planete. Vezi material aici.
 • Viața cuiva. Nu e vorba numai de Facebook. Mâine vă puteți trezi cu rate, că datele personale au fost vândute cuiva și că aveți rate de plătit. Mâine vă puteți trezi și dați afară din casă, dacă în dosar se află și vulnerabilitățile pe care le aveți. O familie s-a trezit expropriată fiindcă escrocii au avut acces la datele personale, vezi aici.
 • Statul de drept la bunul plac. Toate băncile se află în subordinea BNR, dar BNR nu garantează nimic. Nu le controlează. Ei pot pune și dobândă de 100% pe an, iar Consiliul Concurenței e o glumă. Vezi material aici.
 • Constituția în buzunar. Se pare că pe teritoriul României pot fi strămutate alte populații, împotriva Constituției. Se pare că unii pot fi președinți cinci ani, iar alții doar patru. Și UE poate suprascrie Constituția României fiindcă tratatul de aderare spune că legea europeană este superioară legii statului. Oricine e destul de influent o poate face, că legea europeană azi e așa, mâine e altfel.
 • Inflația. Prețurile ar trebui să fie dictate de creșterea economică, dar multe scumpiri nu au justificare. Vezi material aici.
 • Revoluție. Cu destui bani, poți cumpăra o revoluție, după preferințe: cu ieșire în stradă, cu conflicte, cu armată, comentarii pe bloguri, la TV. Se pot da și revolte la pachet, două la preț de una, cum a fost ieșirea în stradă pentru tragedia de la Colectiv la pachet cu demiterea lui Ponta.
 • Rețeaua hidrografică a unei țări. În numele dreptății și dezvoltării se fac toate lucrurile murdare. La fel se întâmplă și cu secarea râurilor din România. Se pare că oricine poate seca un râu fără să pățească nimic. Ironic e că îi și plătim să facă asta. Vezi material aici.
 • Natalitatea. Nu numai viața de apoi poate fi în posesia cuiva, ci și viața de dinainte. Fertilitatea și infertilitatea sunt controlate cu toxine în alimente. Problemele astea nu le-am avut înainte de Revoluție. Vezi material aici.
 • Aștri și spațiu cosmic. Luna este considerată pământ american. Sateliții altora pot trece deasupra României, să ne facă poze. Vezi material aici.
 • Știința. Se fac descoperiri cu duiumul, nu intră niciuna pe piață. Cercetarea la doctorate se face „așa și-așa”.
 • Aerul ce-l tragi în piept. Pentru că Agenția pentru Protecția Mediului nu deține „aparate de mirosit”, aerul poate rămâne irespirabil. Vezi material aici.
 • Imunitate. Pe lângă imunitatea parlamentară, sunt alții care beneficiază de o altfel de imunitate, că probele video sunt respinse de instanță în foarte multe cazuri pe motiv că pot fi editate. Vă puteți filma agresorul, s-ar putea să pierdeți procesul și să plătiți și cheltuielile de judecată.